Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Књиге

ТАИ

Горан Гоцић

Књига коју одређује њен топос: Тајланд. Љубав и Тајланд. Жена, путеност, демистифи кација главног јунака. Анализа Далеког истока у односу на (Далеки) запад.
Опширније

МАЛЕ ПРИЧЕ

Давид Албахари

Давид Албахари – који се, према сопственом признању, најлакше сналази у кратким причама – и овога пута од свега неколико реченица, запажања и осећања на маестралан начин ствара заокружене целине. Кристалисане мисли, суштинска питања, зачуђеност и стална загледаност у себе граде ову збирку и чине од ње дело с којим ћете радо комуницирати, које ће вас потрести и с којим можете постати пријатељ...
Опширније
Напад на Техеран изазива уништавање Израела и пожар у Европи. Завера америчких Хазара, највећа издаја коју је МОСАД открио, а мора да ћути. Тајни савез Јевреја и Срба против неонациста које воде ционисти, преко ЦИА. Српска служба мрси конце. Пакао за католике и протестанте у Европској унији. Фактор Путин извлачи православце из рата.
Опширније

ЗБОГОМ

Ајше Кулин

Дирљива породична сага која кроз личне трагедије и тријумфе приказује крупнију слику о последњим тренуцима великог Отоманског царства и успону Републике.
Опширније

ЧАРОБНИ ВРТ

Кејт Лорд Браун

Прошлост, садашњост и будућност стапају се у једно у раскошној причи о изгубљеној љубави и породичним тајнама, између савремене Валенсије и Шпанског грађанског рата.
Опширније
„Чекај до пролећа, Бандини“, је бескрајно романични и емотивни увод у сагу о Артуру Бандинију и говори о једној епизоди из детињства главног јунака у малом америчком граду.мајка је главни лик у роману, а основна тема је брачна прељуба одлазак оца из круга породице, и то баш пред Божић
Опширније

ПРЕЖИВЉАВАЊЕ

Драгослав Михаиловић

Опширније

Поноћна ружа

Лусинда Рајли

Обухватајући четири генерације од 1911. године до данас, Поноћна ружа прати необичан живот Анахите Чаван и дочарава нам призоре велелепних палата Индије и величанствених властелинских здања Енглеске.
Опширније

ВОЉЕНА

Тони Морисон

Једно од најзначајнијих остварења америчке књижевности. Роман за који је Тони Морисон добила Пулицерову награду.
Опширније

Шпијунка

Пауло Коељо

Мој највећи злочин био је то што сам еманципована и независна жена у свету којим владају мушкарци. Оптужена сам за шпијунажу, мада се све што сам успела да сазнам своди на говоркања по салонима и кулоарима високог друштва.
Опширније

Арзамас

Ивана Димић

Добитница Нинове награде за 2016. годину
Опширније

Андрићева лествица ужаса

Светислав Басара

Готски роман
Опширније
Добитник Нинове награде. Њена љубав је неразумна, њена вера накарадна, али од оружја ништа друго нема...
Опширније

Вељкови дани 2012

Зборник саопштења

Вељко Петровић историчар новије српске уметности и ликовни критичар ; Књижевни портрет Радослава Братића : зборник саопштења (2013)
Опширније