Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Представљена књигa Табакера грофа Шекериша

Књига Табакера грофа Шекериша Борислава Косановића представљена је у уторак, 16. јуна 2020. године, у Градској библиотеци Карло Бијелицки (Трг цара Лазара 3). 


Арт-ерија, културни магазин Видео прилог (од 7:49)

РТВ Среће - Видео прилог

Галерија

Сведочанство једног времена незамисливих противречности, горко али изузетно вредно, ово је предео у који се пристизало са свих страна. Многих сведока тог времена више нема, неки су посустали, као играчке потрошених батерија, уморни од немилосрдне игре в(ј)етрова који дувају са свих страна, претећи да нам заувек избришу трагове и сећања.

                                                 Снежана Писарић Милић

У програму су учествовали: Владимир Вујиновић и Борислав Косановић,а домаћин вечери била је Наташа Туркић, директорица ГБКБ. 

Борислав Косановић (1982), је песник и писац, који је до сада објавио три збирке поезије:  „Када се снови сруше”, „Четири нијансе љубави” и „Песници умиру млади”, као и романа „Под сјенком букове шуме”, односно романсиране биографију глумца Лазара Роквуда „Повратак”. Косановић је добитник награда Арте куће за песника године 2014. и 2015. године. Његов роман „Под сјенком букове шуме” су у Арте кући прогласили романом 2016. године.