Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Sednica Skupštine ZMBS

Na poziv dr Vladimira Pištala, upravnika Narodne biblioteke Srbije i predsednika UO Zajednice matičnih biblioteka Srbije, u utorak, 21. februara, u Kruševcu je održana sednica Skupštine ZMBS. Domaćin skupa bila je Narodna biblioteka Kruševac, a GB „Karlo Bijelicki“ predstavlјali su Nataša Turkić, direktorica i Dejan Podlipec, grafički dizajner.

Skup koji je održan u prostorijama Gradske kuće u Kruševcu, pozdravili su zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović i dr Vladimir Pištalo.

Na dnevnom redu zasedanja bile su zastuplјene četiri teme. O matičnim funkcijama u bibliotečko - informacionoj delatnosti: ostvarivanje, dokumentovanje i izveštavanje i obavezama biblioteka te novinama u vezi sa tim, govorila je dr Dobrila Begenišić iz Narodne biblioteke Srbije.

Uvođenje u primenu Direktive EU o pravu javnog pozajmlјivanja u bibliotekama, bila je tema o kojoj je govorila  dr Dragana Milunović, zamenica upravnika NBS.

Na sednici je informaciju o koncepciji stručno – naučnog skupa Biblionet 2023. , koji će  u organizaciji Zajednice matičnih biblioteka i Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“  biti održan u Somboru, od 7. do 9. septembra, predstavila je Nataša Turkić, direktorica biblioteke.

 

Izbor novih članova Nadzornog odbora ZMB bila je poslednja tačka dnevnog reda, a za člana novoizabranog tročlanog NO, imenovana je Nataša Turkić, direktorica GBKB iz Sombora.