Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Redovna revizija u Gradskoj biblioteci

Biblioteke, kao što je Gradska biblioteka Karlo Bijelicki u Somboru, koje poseduju preko 300.000 jedinica bibliotečko-informacione građe i izvora, dužne su da, jednom u 10 godina, prave reviziju i time utvrde stvarno brojčano i fizičko stanje sve građe. Popis fonda u somborskoj Biblioteci zakazan je za 4. april, i ako sve bude teklo po planu, biće realizovan u roku od dve nedelje. Kako bi realizacija popisa bila nesputana, potrebno je da što veći broj korisnika vrati pozajmljenu građu.

Šta to znači za korisnike Biblioteke

U periodu od ponedeljka, 28. marta, do subote, 2. aprila, na svim odeljenjima Biblioteke, moguće je samo vratiti pozajmljene knjige, a nova zaduženja neće biti moguća.

U periodu od 4. do 18. aprila, Biblioteka neće raditi za korisnike, ali će svi zaposleni raditi punom parom, kako bi popis što pre bio gotov, a razdvojenost knjiga i čitalaca svedena na minimum.

Biblioteka se zahvaljuje na razumevanju svim korisnicima uz molbu da pozajmljene knjige vrate do kraja sledeće nedelje (2. aprila) i time olakšaju bibliotekarima poslove popisa.