Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Promocija knjige i filma o Goranu Nikoliću

Rotari klub Sombor i Gradska biblioteka Karlo Bijelicki organizovali su predstavljanje knjige i dokumentarnog filma o Goranu Nikoliću.

 

Goran Nikolić je slabovidi sportista iz Kragujevca, koji je istrčao 55 uzastopnih maratonskih trka za 55 dana, a tokom trčanja je imao veliku tehničku i organizacionu podršku Rotari Distrikta 2483. O nesvakidašnjem poduhvatu ovog atletičara snimljen je film i objavljena knjiga, u produkciji Delta Fondacije, koja Gorana prati godinama unazad. Film „Otvorenih očiju“ režirao je Marko Novaković, dok je knjigu „Maratonac“ zajedno sa Goranom Nikolićem priredio Aleksandar Bojić.

             

Knjiga „Maratonac“ i film „Otvorenih očiju“ biće predstavljeni u svim gradovima u kojima je Goran trčao svojih 55 maratona, kroz razgovor o knjizi i projekciju filma. Ovaj kulturni događaj istovremeno ima i humanitarni karakter, jer članovi Rotari klubova i njihovi prijatelji prikupljaju sredstva za podršku razvoju sporta osoba sa invaliditetom, odnosno za pripreme mladih paraolimpijaca u specijalizovanom Centru „Iskra“ za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom.

Goran je spreman za novi izazov kojim će ući u Ginisovu knjigu rekorda. On planira da za 77 dana istrči 77 uzastopnih maratona, koji će biti organizovan u prvoj polovini 2019. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, uz podršku Srpske pravoslavne crkve.

Mediji: Portal Soinfo.org

Goran Nikolić, biografija

Dokumentarni film Otvorenih očiju

Gradovi domaćini