Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Predstavljanje romana Nemoj me buditi

U Gradskoj biblioteci Karlo Bijelicki predstavljen je roman Marka Tomaša Nemoj me buditi (Lom, 2019), u sredu, 5. februara, 2020. godine, u 18 časova.

http://www.biblioso.org.rs/public/uploads/galerija/242/marko_tomas-2.jpg

U programu su učestvovali: Branko Ćurčić, književni kritičar i Marko Tomaš, autor, domaćin večeri: Nataša Turkić, direktorica Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki".

Mediji: 

RTV Sreće - video prilog

Portal Soinfo.orf: Marko Tomaš: Živimo u svetu velike samoće 

Galerija

 

 

„Nemoj me buditi“ je roman napisan kao beskonačni košmarni dan u kojemu se ne pojavljuje svjetlo Andie MacDowell, po mnogočemu studija alkoholizma, usporediva i s filmom „Leaving Las Vegas“, potresan dokument o razorenoj deliričnoj svijesti koja u trenucima lucidnosti govori istine, da bi ih tren poslije posrala i prezrela i s lakoćom ih se odrekla. Ovaj roman će nesumnjivo postati kultan i nadgeneracijski.

Kruno Lokotar

“Nemoj me buditi” je (anti)roman u kom su raspad naratora, ali i raspad priče koja sadrži traume iz prošlosti i surovu korumpiranost sadašnjosti, metafora o raspadu savremenog društva i savremenog čoveka. Kroz svoj prepoznatljivi stil – oštar i koncizan, a duboko liričan i ličan – Marko Tomaš nas bespoštedno vodi kroz mračno putešestvije u kom su bolesna ravnodušnost prema postojanju i panični strah od smrti u postojanom konfliktu.

Rumena Bužarovska