Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Portret književnika Miloša Latinovića

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki priređuje veče pod nazivom Portret književnika Miloša Latinovića. U predstavlјanju portreta učestvuju dr Miroslav Radonjić, književni kritičar i teatrolog, dr Milivoje Mlađenović, književni kritičar i teatrolog, master Goran Ibrajter, književnik i teatrolog i Miloš Latinović, autor. Program je zakazan za sredu, 23. februar, u 18 časova, u Sali Dečjeg odelјenja Biblioteke.

Miloš Latinović, direktor je Bitef teatra i autor je zbirki priča, romana, knjiga eseja i desetak dramskih tekstova, kao i više od sto različitih književnih priloga. Nјegove knjige prevedene su na rumunski, nemački, bugarski i ruski jezik; brojni prozni tekstovi su prevedeni na engleski, mađarski, slovenački, slovački i makedonski.

Žiri Društva književnika Vojvodine proglasio je roman Dželat u raju za knjigu godine. Za poetsko-proznu zbirku Zvezde i ostrva, Latinović je dobio nagradu Stevan Pešić , a za roman Sto dana kiše, dobio je Vitalovu nagradu, a za roman Etape noći dobitnik je nagrade Laza Kostić novosadskog Sajma knjiga.