Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Od doseljenja do prisajedinjenja - Prvaci Srba u Vojvodini

Gradska biblioteka organizuje predstavljanje monografije Miroslava Jaćimovića

Od doseljenja do prisajedinjenja - Prvaci Srba u Vojvodini

(Bogunović, 2018)

 Istorija Srba u Vojvodini, kao neraskidiv deo istorije srpskog naroda i države Srbije, ostavila je dubok trag u prošlosti i kao takva dala je mnogobrojne prvake koji su obeležili važan politički, vojni i kulturni segment istorije ili epohe grada, oblasti, pokrajine, zemlje i regiona. Ti prvaci obeležili su jedan, možda kratak ali izuzetno bitan, istorijski period koji je predstavljen u ovoj monografiji kroz zanimljiv tekst, fotografije i ilustracije. Ovi velikani odabrani su kako na osnovu značajnog traga koji su ostavili, tako i zbog izuzetne biografije i obrazovanja, kao i istorijskih dešavanja čiji su bili savremenici, učesnici, a neretko i pokretači.

http://www.biblioso.org.rs/public/uploads/vesti_2018/knjiga-3d-1.jpgIzvor: www.ikpbogunovic.rs

Monografija je objavljena povodom stogodišnjice od prisajedinjenja teritorija današnje Vojvodine Srbiji.  Istoričar Miroslav Jaćimović, ovom monografijom dao je svoj mali ali lični doprinos obeležavanju ovog veoma značajnog jubileja.  

 

O knjizi govore: Miodrag Puškar, predstavnik izdavačko-knjižarskog preduzeća Bogunović iz Novog Sada i Miroslav Jaćimović, istoričar, autor monografije.

 

Utorak, 13. novembar 2018. godine, 18 časova, sala Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke.