Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki obeležila Međunarodni dan starijih osoba

U petak, 1. oktobra,  povodom Međunarodnog dana starijih, na Pozajmnom odeljenju Biblioteke raealizovane su dve aktivnosti namenjene ovoj kategoriji članova.  


Prva aktivnost bila je Gosti bibliotekari  gde su naši korisnici bili u prilici da budu u ulozi bibliotekara, da preporuče pročitanu knjigu ostalim korisnicima, da preuzmu i razduže knjigu, da knjigu vrate u fond uz pomoć bibliotekara, da razmene iskustva i utiske. Gošće bibliotekarke bile su  Eva Panić i Erika Adžić, dugogodišnje čitateljke i članice Biblioteke.

        

Druga aktivnost bila je Obuka za rad na smart telefonu, tabletu i računaru, koja je realizovana u saradnji sa Gimnazijom Veljko Petrović. Učenici škole su, našim starijim članovima, održali jedan školski čas u biblioteci škole.
Akcija  je imala za cilj da obuči starije korisnike kako da pretražuju internet i koriste programe za komunikaciju preko interneta, kao i o upotrebi Socijalnih mreža.

        

Obe aktivnosti  su prezentovane i na nedavno održanoj zum konferenciji Medijska pismenost za zrelo doba koju je organizovala Biblioteka Plus iz Beograda.

 

***