Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

List Kultura, časopis srpskih iseljenika u Australiji, na poklon Biblioteci

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki dobila je na poklon časopis srpskih iseljenika u Australiji, Kultura, list srpskog australijskog literarnog udruženja Dr Uroš Stanković, koji je izlazio svakog prvog ponedeljka u mesecu, u periodu od 2012. do 2019. godine.

      

                Sve objavljene brojeve lista Kultura , Gradskoj biblioteci , uručio je glavni i odgovorni urednik  Slobodan Jerković . On se tom prilikom  prisetio samih početaka u realizaciji časopisa, kao i prilici da uz Milana Stojkova i Kraljeve Srbije, gostuje u srpskoj ambasadi u Kamberi.  Sa posebnim osećanjima i sećanjima,  Jerković priča o osnivaču lista Kultura i njegovom finansijeru  Nikoli Stojadinoviću. Uz Nikolu Stojadinovića i Slobodana Jerkovića, dugogodišnjeg novinara Somborskih novina, zaslužni za vizuelni identitet  lista bili su Igor Jerković, koji je radio grafički dizajn i Josip Zvjerac, zadužen za prelom.

      

           List Kultura će, nakon bibliotečke obrade i smeštanja u fond Biblioteke, biti dostupan svim korisnicima Biblioteke, a uskoro i široj javnosti, u digitalnom formatu.