Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Konkurs za drugu knjigu

Somborski književni festival i Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ u Somboru raspisuju konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina. Konkurs je namenjen autorima sa jednim izdanjem iza sebe, a cilј je da pomogne piscima mlađe generacije da prevaziđu tzv. problem druge knjige.

Pravo da konkurišu imaju autori mlađi od 35 godina sa jednom objavlјenom knjigom. Jedan autor može poslati više od jednog rukopisa.

Konkurs je otvoren do 31. decembra 2022. godine.

Žiri u sastavu Branislav Živanović, Dragan Babić i Tamara Babić objaviće rezultate najkasnije do 1. februara 2023. godine. Nagrada, koja se sastoji iz povelјe i štampanja nagrađenog rukopisa, biće uručena tokom Somborskog književnog festivala 2023. godine. Autor izabranog rukopisa biće lično obavešten.

Ime pobednika konkursa biće objavlјeno na sajtu Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ i u relevantnim štampanim i elektronskim medijima.

Uputstvo za slanje rukopisa:

  • U razmatranje za nagradu ulaze rukopisi bez obzira na žanrovsku određenost (proza, poezija, drama, esej, kritika, književnost za decu, poližanrovska dela).
  • Rukopise treba poslati na adresu somborkf@gmail.com do 31. decembra 2022. godine.
  • Potrebno je poslati dva dokumenta: rukopis potpisan šifrom i razrešenje šifre.
  • U razrešenje šifre je potrebno uklјučiti sledeće podatke: ime i prezime autora, kraću biografiju, kontakt autora, kratak opis, kritiku ili recenziju prve knjige.
  • Rukopis koji se šalјe na konkurs mora biti potpisan šifrom i predstavlјati originalno autorsko delo na srpskom jeziku, dok delovi rukopisa mogu biti ranije objavlјeni.
  • Žiri neće uzeti u razmatranje rukopise koji ne budu ispunili uslove konkursa.