Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Konferencija biblioteka članica Cobiss regionalne mreže

 U Institutu informacijskih znanosti (IZUM) u Mariboru održana je (27−29. novembra 2018. god.) redovna konferencija biblioteka članica COBISS regionalne mreže.

Na COBISS konferenciji predočeni su značajni sadržaji u globalnoj bibliografsko informacionoj  mreži. Istaknut je značaj širenja mreže, kao i brojne koristi uključivanjem školskih biblioteka u COBISS sistem.

Razvojni tim IZUM-a, sa predstavnicima nacionalnog centra NBS,  u okviru daljeg unapređivanja saradnje,  uskladio je detalje u vezi sa prelaskom na katalogizaciju sa normativnom kontrolom, planiranom za početak 2019, kao i nastavak aktivnosti na edukaciji bibliotečko-inforamacionih stručnjaka, odnosno podršci i prihvatanju inovacija u informatičkoj infrastrukturi.

U delu skupa posvećenom predstavljanju izveštaja nacionalnih centara prikazani su rezultati  COBISS Srbija tima u periodu između dve konferencije.

Iz somborske Biblioteke, kao članice COBISS regionalne mreže, učestvovala je Verica Sladojević, dipl. bibliotekar-informatičar.