Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Književno veče sa Brankicom Damjanović

Književno veče sa Brankica Damjanović održano je u prepunoj sali Gradske kuće u Somboru, u petak, 5. oktobra 2018. godine.  

Brankica Damjanović je radila na televiziji kao novinar i voditelj, poslednjih nekoliko godina posvećena je pisanju. Pred mnogobrojnom somborskom publikom govorila je o svom dosadašnjem književnom radu i životnim iskustvima.  

Brankica Damjanović

***

Sombor, 5. oktobar, 2018.

Velika sala Gradske kuće u Somboru, sinoć, baš u ovo doba, izgledala je ovako. Čitav dan sam tiha, da mišlju ili rečju ne poremetim ovaj osećaj zahvalnosti, spokoja i ljubavi. Čitam pisma onih koji su deo svoga vremena (života) utkali u ovo veče koje ću samo po dobru pamtiti. Ne bez razloga, DOBRO (JE) nas je i okupilo. Hvala beskrajno svima koji su došli, hvala direktorki bibilioteke u Somboru, Nataši Turkić, koja je organizovala promociju mojih dela, hvala svima koji su danas možda ostali bez ručka, jer saznadoh iz jednog od mnogobrojnih pisama, koje je potpisala moja Sanja Vujović: "Celo prepodne se čujem sa prijateljima. Svi smo pod utiskom. Niko ručak nije spremio. :D " Ne mari. Gladi ima raznih. I hrana nije samo ono što na usta ulazi. Možda je, mnogo pre, hrana koja nam je svima najpotrebnija ono što čini da duša bude sita i mirna. Moja jeste. I zahvalna. Do beskraja.

Izvor: Brankica Damjanović, Facebook 

 

Mediji: Novi Radio Sombor

Galerija