Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Knjige na adresu Gerontološkog centra

Bibliotečka usluga nošenja knjiga na kućnu adrcu namenjena osobama starije životne dobi, osobama koje su slabije pokretne ili nepokretnim licima, počela je od jula meseca tekuće godine u gradskoj Biblioteci.
Zadatak nam je da unapredimo položaj starijih - od aktivnog starenja u smislu učenja i daljeg nastavka učešća u životu do poboljšanja kvaliteta života.
Sem nošenja knjiga na kućnu adresu građana knjige će se ubuduće nositi i u Gerontološki centar Sombor. 
U ponedeljak, 24. 07. 2017. godine, u prostorijama Gerontološkog centra Sombor, bibliotekarka Žana Gnjatović predstavila je model ove bibliotečke usluge korisnicima ustanove. Sa korisnicima je vođen razgovor koje su to knjige koje žele da im se donesu pri sledećem susretu.
Ova grupa građana  će biti u potpunosti oslobođena plaćanja članarine. Na adresu Centra će se odlaziti dva puta mesečno, četvrtkom, vraćale bi se knjige i donosile nove. Putem telefona ili interneta korisnici mogu da poruče građu koju žele da pozajme, da provere da li je posedujemo itd.
Informacije o bibliotečkoj usluzi Knjige na kućnu adresu se mogu dobiti svakog radnog dana od 8:00 do 17:00 sati na Pozajmnom odeljenju (broj telefona 025/451510) 
Kontakt osoba: Žana Gnjatović