Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Jezik, književnost i igra

Međunarodna naučna konferencija pod nazivom  Jezik, književnost i igra, održana je po osmi put u petak, 24. maja, na Alfa BK Univerzitetu u Beogradu, na kojoj je Gradska biblioteka Karlo Bijelicki  imala zapažen nastup.

Održano je  posebno predavanje i promocija (elektronskog izdanja  u pripremi)  knjige Elementarne igre moga kraja, Branislava Milinkova.  Na početku je prisutnima  predstavljen rad naše biblioteke, u filmu priređenom povodom ovogodišnjeg jubileja – 160 godina postojanja GBKB,  kao i nekoliko naših poslednjih izdanja, ali je glavna tema bila pomenuta knjiga.  Reč o knjizi i predavanje na temu Funkcije brojalica i razbrajalica u dečjim igrama  priredile su prof. dr Nada Todorov i Nataša Turkić, direktorka GBKB , elektronsko izdanje priredio je Dejan Podlipec, a o knjizi su na koferenciji govorile prof. dr  Nada Todorov i Anđelija Pruginić, diplomirani bibliotekar GBKB.

        

Knjiga Elementarne igre moga kraja, Branislava Milinkova, uskoro će biti dostupna i na sajtu biblioteke Karlo Bijelicki (www.biblioso.org.rs), u rubrici E-knjige, u izvornom  izgledu, a u pripremi je i štampano izdanje.