Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Humanitarno veče poezije Marka Miloševića

Somborska publika je u utorak, 21. marta, imala priliku da u Narodnom pozorištu Sombor uživa u poeziji Marka Miloševića.

Marko Milošević održao je poetsko veče u Somboru i zajedno sa glumicom Ivanom V. Jovanović, i  muzičarem Markom Malivukom, na jednistven način, predstavio svoje stvaralaštvo.  

Povodom Svetskog dana poezije, koji se obeležava 21. marta, Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ i Narodno pozorište Sombor, organizovali su „Humanitarno veče poezije Marka Miloševića“. Na samom početku programa sve prisutne pozdravile su Nataša Turkić, direktorka Biblioteke i Tamara Savović, predsednica Udruženja žena „Somborske šnajderke“. U toku programa, svoje stihove kazivao je i književnik Rajko Babić.

Sav prihod od prodaje karata i knjiga, 35.000,00 dinara, uplaćen je na račun Udruženja žena Somborske šnajderke.

 

 

„Osećam potrebu da svojim stihovima proživim opet svoju prošlost, preživim sadašnjost, dočekam budućnost, ostanem kad svi
trenutno živi odu.
Osećam potrebu da živim i tuđe živote, drame, sudbine.
Da prijatelјima dam, neprijatelјima podam.
A lјudi sa dušom, glumci, umetnici – HVALA – ostaćemo ili nestati, zajedno!“

Marko Milošević (https://poezijazivota.com)

 

***

Somborske šnajderke - Žene koje su nekada bile žrtve nasilja i društveno isključene iz zajednice, sada su žene preduzetnice, koje posluju na komercijalnom tržištu. Somborske šnajderke su grupa hrabrih žena, sa sličnim životnim pričama i sudbinama, žene pobednice i krojačice svoje sudbine, pa tek onda udruženje, odnosno socijalno preduzeće, koje se bavi izradom i proizvodnjom različitih tekstilnih proizvoda.

 

Galerija

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/memcached.so' - /opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/memcached.so: undefined symbol: igbinary_serialize

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: