Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

EUteka - radionice na Dečjem odeljenju

Dan Evrope, 9. maj

Na Dečjem odeljenju gradske biblioteke Karlo Bijelički u Somboru održana je radionica u kojoj su učestvovali  učenici IV-3 razreda Osnovne škole “Nikola Vukićević”, učiteljica Stevanija Keča. Cilj je bio da se  da se deca školskog uzrasta upoznaju sa pojmom Evropske unije, njenim simbolima, vrednostima koje zagovara i mogućnostima koje pruža  članstvo u njoj. Deca su napravila prezentaciju kojom su objasnila ono što su naučila, dva plakata, a odigrala su i online kviz da provere svoje znanje. Akcenat je, takođe bio na zaštiti životne sredine, koliko je ona važna i značajna, zatim na mogućnostima slobodnog kretanja, učenja i usavršavanja koje EU pruža.

 

Zelena nedelja

“Ne bacajte smeće, sadite cveće”, poruka je dece iz predškolske ustanove “Čigra” iz Sombora (vaspitačica Vesna Krstić), sa radionice u okviru projekta EUteka.  Radionica je održana na Dečjem odeljenje Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki” u Somboru.

Događaj je održan u okviru Zelene nedelje EU, kako bi deca bila upoznata sa tim šta je ekologija i koliko je važno čuvati prirodu, a samom porukom koju su kreirali, podsetili smo i ostale građana koliko je priroda važna.