Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

BDS: Međunarodna konferencija o inovacijama u bibliotekarstvu

U organizaciji Bibliotekarskog društva Srbije i Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” od 12. do 14. decembra 2018. u Beogradu i Čačku održana je 15. međunarodna konferencija „Inovacije i trendovi u bibliotekarstvu”.

Aktivnosti su realizovane u Univerzitetskoj biblioteci Svetozar Marković u Beogradu i u Čačku, gde je domaćin bila Gradska bilbioteka Vladislav Petković Dis.

Na konferenciji je prisustvovalo više od 200 bibliotekara iz zemlje i inostranstva. U dva dana konferencije održana su dva predavanja po pozivu Brede Karun, direktorke Gradske biblioteke Kranj u Sloveniji i Tilmana Tegelera, šefa Odseka za bibliotečke i elektronske istraživačke infrastrukture pri Lajbnic institutu u Regensburgu u Nemačkoj.

U četiri radne sesije Nove informacije,novi mediji,novi korisnici; Trendovi; Susreti kreativnosti i inovativnosti i Biblioteke i obrazovanje svoje radove i projekte predstavili su stručnjaci iz Rumunije, Švedske, Nemačke, Slovenije, Kipra, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Crne Gore Hrvatske i Srbije.

Više o konferenciji možete pročitati OVDE.