Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Predstavljen časopis Balkanske vertikale

Balkanske vertikale je regionalni časopis za angažovanu književnost koji objavljuje Društvo književnika Beograda. Prvi broj časopisa je objavljen u aprilu 2016. godine. Časopis izlazi tri puta godišnje.

 

Učestvovali su: Dobrivoje Lazarević, književnik i karikaturista, Željko Kanurić, pesnik i Srđan Simeunović Sendan, glavni urednik časopisa, pesnik i kantautor.

Društvo Književnika Beograda je udruženje koje okuplja književnike Beograda, ali i iz drugih gradova – naših, kao i iz regiona. Osnovano je 2013. godine i sada trenutno ima oko 100 članova. U pitanju su najčešće, autori koji su članovi i Udruženja književnika Srbije i drugih udruženja u regionu, što svakako nije glavni uslov, već pre svega kvalitet njihovog stvaranja. DKB od samog početka ima svoje književno glasilo KNJIŽEVNE VERTIKALE, a od pre nekoliko meseci i BALKANSKE VERTIKALE, časopis za angažovanu književnost u kojem učestvuju autori sa celog Balkana. Ovo je prvi broj BALKANSKIH VERTIKALA koji je uredjivao Vasa Radovanović, a od drugog broja glavni urednik će biti Srđan Simeunović Sendan.