Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Promocija knjige Rekvijem za jedan dan

U organizaciji Gradske biblioteke Karlo bijelicki u Somboru,u sredu, 7. juna, održana je promocija romana Lidije Ćirić Rekvijem za jedan dan. 

Radnja romana odvija se u jednom danu, a Milivoje Mlađenović je na promociji istako da ono što je specifično kod romana jesu jezičko stilska sredstva i crni humor koji su upotrebljeni prilikom pisanja. 

„Roman o šestočlanoj porodici, pet sestara i majka, koje se nakon smrti oca, koji je bio alkoholičar, prisećaju događaja iz detinjstva. Pored svih ružnih reči koje međusobno jedna drugoj upućuju, vidi se ljubav i koliko jedna drugoj pomažu.“ rekla je na promociji autorka. 

Na promociji su pored autorke i Milivoja Mlađenovića, odlomke romana čitale studentkinje Pedagoškog fakulteta Jelena Šuškić i Sanja Marjanović.  

Lidija Ćirić je rođena 12. maja 1974. godine u Beogradu, član je književnog društva Vovodine, preduzetnik i majka dvoje dece. Autor romana „Rekvijem za jedan dan” Solaris Novi Sad, autor je i zbirke poezije „Kabanica za suze”, Promprodukcija Beograd. Objavljivala pesme i priče u zbirkama, zbornicima i časopisima. Najavljuje novu zbirku priča na jesen.

http://www.mediaportal.rs/2017/05/13/rekvijem-za-jedan-dan/