Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Veče poezije i vina

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki i udruženje građana Informa Sombor, organizuju veče posvećeno poeziji, ali i vinu i lјubavi, kao večitoj inspiraciji pesnika. Nakon realizovanog konkursa za najlepše pesme u kojima se spominju vino i lјubav, štampana je zbirka poezije Poezija vinom obojena, u koju su ušle pesme koje su prošle selekciju žirija konkursa. Uz promociju pesama pristiglih na konkurs i dodelu nagrada, biće upriličena i promocija vina vinarije Vučji podrum.

Da podsetimo, na konkurs Poezija vinom obojena, od pristiglih 75 pesama,  koje su ušle u zbirku poezije, prve tri su:  prvonagrađena Vita Brevis Petra Matovića, drugonagrađena pesma  Pro Corde Morte Jelene Gašović i trećenagrađena pesma Na korak bliže Nikole Krivokuće. Dodelјene su i dve specijalne nagrade, Dušku Sekuliću i Srbi Takiću. O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: Saša Radojčić, Goran Malbaša i Dragan Babić.

Uz najlepše stihove o vinu i lјubavi, koje će čitati glumci Boban Đorđević i Bilјana Keskenović, očekujemo vas u  subotu, 27. avgusta, u dvorištu Gradske biblioteke Karlo Bijelicki, Kralјa Petra I br. 11,  u 19 časova.