Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

U tom Somboru...

 

PROMOCIJA KNJIGE POVODOM DANA GRADA SOMBORA

U velikoj sali zdanja Županije u Somboru predstavljena je 14. februara 2020. godine, monografija Milana Stepanovića „U tom Somboru – Grad u prizmi stoleća“. Monografija predstavlja sažet pregled prošlosti i sadašnjosti Sombora sa naglaskom na njegove kulturno-istorijske prepoznatljivosti, prirodno okruženje, tradiciju i potencijale. Objavljivanje monografije pomogao je Grad Sombor, a objavljena je u izdanju UG „Norma“ Sombor, Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ i Gradskog muzeja u Somboru.

 

 

Prisutnima se obratile Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora i Nataša Turkić, direktorica somborske Gradske biblioteke. O knjizi su govorili prof. dr Mihael Antolović, jedan od recenzenata  kao i prof. dr Saša Marković, redaktor knjige. Na kraju se obratio i Milan Stepanović,  autor knjige.

Promociju monografije „U tom Somboru“ upotpunili su svojim nastupom Hor Somborskog pevačkog društva i Gradski narodni orkestarSpomenar, a odlomke iz monografije Milana Stepanovića, kao i delove predgovora prof. dr Draška Ređepa, čitali su glumci somborskog Narodnog pozorišta Biljana Keskenović i Srđan Aleksić.

SNIMAK PROMOCIJE

GALERIJA

RAVNOPLOV: Promocija monografije “U tom Somboru - Grad u prizmi stoleća” (Sombor, 14. februara 2020)

RAVNOPLOV: Sombor – mogućnost sna (predgovor dr Draška Ređepa u  monografiji “U tom Somboru…”)

RAVNOPLOV: Sombor u kolopletu muza i čovekoljublja (Beseda dr Saše Markovića na promociji monografije“U tom Somboru…”, 14. februara 2020)

RAVNOPLOV: Reč autora Milana Stepanovića na promociji monografije "U tom Somboru" 

Mediji: 

Somborske novine (Broj: 3426, datum izlaska: 21. 02. 2020, strana 10)

Portal Soinfo

RTV Sreće