Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Radionice na Dečjem odeljenju

U okviru programa „Više od čitanja“, u mesecu julu, na Dečjem odeljenju organizovane su radionice:

„Morska zvezda“, 3. jul:  

               

Pročitali smo priču o morskoj zvezdi Zvezdani i uz edukativni video-materijal naučili nešto novo o morskim zvezdama. Prislonili smo ljušturu školjke na uho i istražili šta se to zapravo čuje. Pričali smo i o zagađivanju plaža i mora otpacima kao i o recikliranju. Na kraju, uz opuštajuće zvuke talasa, nastali su divni likovni radovi.

„Na leđima slona“, 10. jul:

                

 "Putovali" smo u Indiju. Naučili ponešto o ovoj dalekoj, mnogoljudnoj zemlji kroz čitanje putopisnih priča Mile Starčević "Na leđima slona". Bojenjem mandala za decu i bojanke o Indiji završili smo današnje druženje. 

„Sladoled“, 17. jul:

          

Pročitali smo zen pouku "Zlatko žudi za sladoledom", istražili gde i kada je nastala ova poslastica, pričali o omiljenim ukusima, o degustatorima. Virtuelno smo zavirili u fabriku sladoleda i odgledali način njegove proizvodnje. Na kraju smo napravili omiljenu kombinaciju sladoleda od papira i na taj način obeležili Svetski dan sladoleda.

„Ostrvo s blagom“ , 24. jul:

          

Tragom knjige "Ostrvo s blagom", R. S. Stivensona pričali smo o brodovima, gusarima, piratima, moru...Čitali smo odlomke iz knjige i pogledali istoimeni crtani film. 

„Silvija Erl“, 31. jul:

             

Pročitali smo priču o Silviji Erl (Priče za laku noć za male buntovnice), odgledali deo njenog izlaganja na TED konferenciji kao i njeno stupanje na dno okeana. Pomoću papirnih kamenčića na kojima su bile zadate teme u slikama, osmislili smo priče i na taj način uspešno završili aktivnost pod nazivom "Ribice u akvarijumu". 

Sledeća radionica je "Priča o biserima", čekamo vas u sredu, 7. avgusta, u 12:30h, na Dečjem odeljenju.