Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Pretraživač kulturnog nasleđa Srbije

Pretraživač kulturnog nasleđa Srbije pokrenulo je Ministarstvo kulture i informisanja uz stratešku podršku Majkrosofta Srbija.

Ponedeljak, 27. 05. 2019.

 

Prvi nacionalni pretraživač kulturnog nasleđa Srbije sa digitalizovanim fondovima i informacijama o kulturnom nasleđu koje se čuva u srpskim bibliotekama, arhivima, muzejima, galerijama i zavodima za zaštitu spomenika, predstavljen je u Istorijskom arhivu grada Novog Sada, 27. maja 2019. godine.  Brojnim predstavnicima ustanova kulture obratili su se pomoćnik ministra za digitalizaciju kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva Dejan Masliković,  pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević i generalni direktor kompanije Majkrosoft Srbija Željko Vujinović.  Promociji su prisustvovale Marija Čačić, diplomirani bibliotekar i Verica Sladojević, diplomirani bibliotekar-informatičar.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/memcached.so' - /opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/memcached.so: undefined symbol: igbinary_serialize

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: