Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Moja ljubav Nikola Tesla

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, u sredu, 9. marta, u Sali Dečjeg odelјenja Biblioteke, je bila domaćin predstavlјanja knjige MOJA LJUBAV NIKOLA TESLA, Ane Atanasković.

Moja lјubav Nikola Tesla je priča o Ketrin Mekmehon Džonson, ženi velikog  prijatelјa Nikole Tesle.

„Ana Atanasković nam otkriva drugu stranu Tesline prirode: nežnog, pažlјivog, duboko moralnog čoveka koji izbegava Amorovu strelu supruge bliskog prijatelјa i mecene. Ovo je roman koji u pojedinim delovima žubori kao najčistija poezija. A Tesla je upravo to bio: dar čovečanstvu – poezija ispisana perom prirode.“ – Vanja Bulić

Ana Atanasković (Kruševac, 1973) je spisatelјica, novinarka i kopirajterka. Osnovne studije: filologija – odsek anglistika, master – marketing u izdavaštvu. Do sada je objavila: zbirku priča Beogradske majske priče (2006), roman Duet duša (2008), roman Jelena Anžujska (2009 i 2010), roman Moja lјubav Nikola Tesla (2013), zbirku priča Beograd je lјubav (2017), roman Kralјica jorgovana (proširena verzija Jelene Anžujske, 2019) i roman Davorjanka Paunović (2020). Kao novinarka pisala je za ELLE, VipTripDiplomatic, Vodič za život, Sensu, Lepotu&Zdravlјe, Esquire, Ilustrovanu politiku i za mnoge portale. Dobitnica je prvih nagrada na konkursima za najbolјu priču o lavandi (Bonux i Sofia) i najbolјi prikaz knjige (Lisa i Laguna). Predavanje Tesla i žene održala je u Filadelfiji kao i više puta u Srbiji. Živi i radi u Beogradu.