Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Grumen podno Prokletija

Promocija nove knjige Borislava Kosanovića Grumen podno Prokletija zakazana je za četvrtak, 17. jun 2021. godine u 18 sati. Program će biti održan u dvorištu Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke.

"Stradanje svakog pojedinca ponaosob je neraskidivo vezano za stradalaštvo naroda kom pripada. Lutajući kosovskim zemljama i metohijskim nebeskim prostranstvima, nailazimo na mnogobrojna svedočanstva koja ukazuju na čupanje iz korena svega na šta se oslanja naša istorija, tradicija, prošlost, ali i budućnost. Kosanović se vešto i hrabro suočio sa prećutkivanim i zataškivanim događajima, uzdizajući svoj „grumen podno Prokletija“ u zid kulture sećanja i u večnu, uvek neizvesnu, borbu protiv zaborava."

Nenad Milkić, književnik

U programu učestvuju: Dragana Đapić, Borislav Kosanović i Nataša Turkić.

 

U slučaju lošeg vremena program će biti održan u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke.

***

Poštovana publiko, najljubaznije vas molimo da pre dolaska na program proverite da li imate povišenu temperaturu. Ako imate bilo kakve simptome, molimo vas da ostanete kod kuće. Na ulasku, molimo vas da pređete preko dezinfekcione barijere, te da dezinfikujete ruke postavljenim dezinfekcionim sredstvom. Nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve posetioce.