Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Časopis za kulturu Dometi 168-171

Časopis za kulturu Dometi 
proleće-leto-jesen-zima, 2017. godina
četvorobroj  168-171

Uređivanje časopisa potpisuju  Dragan Babić, Kajoko Jamasaki, Vojislav Karanović, Čedomir Janičić i Tamara Babić kao glavni urednik Saša Radojčić. Rubrike ovog četvorobroja za 2017. godine su Anketa, Reč, Spone, Esej, Vrednovanja i Reljef Ravangrada.
U rubrici Anketa, časopis objavljuje anketu elektronskog časopisa Serbica, koji promoviše srpsku književnost u Francuskoj. Anketa, koja je imala za cilj da što bogatije predstavi savremenu srpsku književnost, objavljena je na francuskom jeziku u maju mesecu prošle godine.  U anketi su učestvovali: Bojana Stojanović Pantović, Đorđe Despić, Boris Lazić, Goran Korunović, Zoran Đerić, Stojan Đorđić, Mihajlo Pantić, Jasmina Vrbovac i Dragan Babić. 
Rubrika Reč donosi radove Slobodana Tišme, Maše Seničić, Luke Tripkovića, Nebojše Lapčevića, Marijane Jovelić,  Branka Ćurčića, Denisa Čokića, Ognjenke Lakićević, Lidije Ćirić, Dragane Mokan i Aleksandra Batinića. 
U rubrici Spone predstavljena je poezija Haline Palamarčuk, ukrajinske pesnikinje, prozaiste i novinarke.  Predrag Čičovački, autor je teksta Laza Kostić – poliglota, kosmopolita, filozof, objavljenog u rubrici Esej.
U rubrici Vrednovanja pisali su Marko Paovica, Zoran M. Mandić, Nađa Bobičić i Radomir Dabetić. 
Reljef Ravangrada donosi priče Zdenke Feđver i tekst Neka meni mene Jožefa J. Feketea o romanu Prtine, Saša Radojčić pisao je o slikama iz ciklusa Snovi i sećanja Nebojše Vasića. 
Izdavanje četvorobroja časopisa za kulturu Dometi pomogli su Grad Sombor i Sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine.