Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Вести - 2014

Програм је одржан у уторак, 30. децембра 2014. године у 19 часова, на Дечјем одељењу Градске библиотеке Карло Бијелицки.
Опширније

ЧОВЕК ИЗНАД СВЕГА

Понедељак, 22.12.2014

У издању Опште болнице Др Радивој Симоновић и Градске библиотеке Карло Бијелицки изашло је из штампе друго издање књиге доктора Радивоја Симоновића ЧОВЕК ИЗНАД СВЕГА.
Опширније
Ових дана у издању Градске библиотеке Карло Бијелицки објављена је књига приповедака Наде Душанић ИНФЛУЕНЦА – приче о додирима.
Опширније

VIII ВЕЉКОВИ ДАНИ

Среда, 10.12.2014

Књижевна манифестација Вељкови дани 15. и 16. децембра.
Опширније
Молимо да нас контактирате, на емаил: igolujic@gmail.com, biblioso@eunet.rs или на телефон 025/482827, уколико имате информације о бендовима за које немамо контакт.
Опширније
У Лазиној Е-читаоници на Научном одељењу Библиотеке отворена је изложба ВУК У СОМБОРСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ.
Опширније

АМЕРИЧКИ КОНЗУЛ НА ПУТУ

Четвртак, 27.11.2014

У понедељак, 01. децембра 2014. године у 18 часова у просторијама Дечјег одељења Градске библиотеке
Опширније

Раванградски записи

Понедељак, 24.11.2014

Програм је одржан у среду, 3. 12. 2014. у 18 часова на Дечјем одељењу Градске библиотеке Карло Бијелицки (Трг цара Лазара 3).
Опширније
Изложба је отворена од 18. новембра до 2. децембра
Опширније
У понедељак , 10. новембра 2014. године, у Сали Народне библиотеке у Београду одржана је Годишња скупштина Вукове задужбине.
Опширније

Домети

Понедељак, 10.11.2014

Поводом 40 година постојања овог сомборског Часописа, Градска библиотека Карло Бијелцики припрема изложбу, али и пројекцију документарног филма у току децембра месецa.
Опширније
Вече за Нобеловке одржано је у Великој сали скупштине града Сомбора (Жупанија) у четвртак, 13. новембра 2014. у 19 часова.
Опширније
Борисав Трајковић, наш суграђанин, аутор је збирке песама, хаику поезије, под називом Птице смртоноснице.
Опширније
Позивамо све љубитеље књиге, суграђанке и суграђане да донесу књиге које би желели да поклоне обреновачкој библиотеци на Дечје одељење Градске библиотеке (Трг цара Лазара 3).
Опширније

Kонференцијa БиблиТех

Понедељак, 27.10.2014

Конференција БиблиТех, одржана 24. и 25. октобра у Новом Саду
Опширније
Отворена изложба архивских докумената под називом Млада Босна и Сарајевски атентат
Опширније
УГ Раванградско пролеће, Градска библиотека Карло Бијелицки и Историјски архив организовали промоцију књиге СРБИЈА У ВЕЛИКОМ РАТУ 1914-1918
Опширније
Поводом 100 година од почетка Првог светског рата, а у прилог завичајној историји Града Сомбора, објављена је књига под називом “Значај породице Радишић за историју Сомбора”, ауторке Лепосаве Кљаић.
Опширније
Поводом 45 година постојања Друштва за борбу против рака у Сомбору и годину дана Центра Здравка, у среду 17. септембра са почетком у 19 часова, у Сали Дечјег одељења Градске...
Опширније
Удружење грађана "Инклузивни ФОКУС" је у сарадњи са Удружењем дистрофичара Западнобачког округа уз подршку Градске библиотеке "Карло Бијелицки" у суботу приредило представљање књижевних стваралаца особа са инвалидитетом уз присуство афирмисаних...
Опширније
У издању Градске библиотеке "Карло Бијелицки" у Сомбору ових дана је публикована књига Миодрага Миленовића, алијас Милета Новића, под називом "Емил илити: О пријатељству".
Опширније
Сомборска библиотека, као пуноправна чланица система COBISS.RS, је на основу резултата приказаних у статистикама заузела прво место међу јавним библиотекама чланицама система COBISS.RS. по броју свих уписаних чланова, укупно 14...
Опширније
У среду, 16. јула 2014. године директор Градске библиотеке ’’Карло Бијелицки’’ у Сомбору посетио је Дом Вукове задужбине у Београду. Овом приликом учињени су конкретни договори у вези са оснивањем...
Опширније
Само тридесетак дана по добијању Повеље „Венац Лазе Костића“, Давиду Кецману Даки је у издању Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ објављен мозаик-роман „Река за један дан“.
Опширније
Ових дана издавачка делатност Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ у Сомбору богатија је за још једну публикацију. У питању је књига кратких прича Бранка Ћурчића под насловом Сам свој јатак.
Опширније
Ових дана се у издању Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ у Сомбору појавила књига Тихомира Петровића, професора књижевности Педагошког факултета у Сомбору под насловом Велибор Глигорић о реализму.
Опширније
Комисија у саставу Вељко Максимовић, Невена Манојловић, Сандра Чолаковић и Андрија Крстић, прегледали су 724 ликовних радова из 15 градова и на основу оцене естетског утиска, креативности и поруке, донели...
Опширније
У сарадњи Градске управе Сомбора, Градске библиотеке „Карло Бијелицки" из Сомбора и удружења „Библиотека плус” из Београда, 27. јуна у сали Дечјег одељења Библиотеке са почетком у 10 часова одржан...
Опширније
У здању Препарандије Педагошког факултета у Сомбору, у петак, 20. јуна са почетком у 19 часова, приређено је књижевно вече на тему „Новинска књижевна критика “.
Опширније
У Градској библиотеци "Карло Бијелицки" у сарадњи са Удружењем крајишника Србије и Историјским архивом у Панчеву, свечано је отворена изложба Милице Грбић „Сава Мркаљ – Два века дуга“.
Опширније
Ове недеље из штампе је изашла књига ауторке Видосаве Раич под називом ``Пробуђена душа``. Издавач књиге поезије у прози је Градска библиотека ``Карло Бијелицки`` у Сомбору, а уредник ове публикације,...
Опширније
Осми годишњи стручно-научни скуп Заједнице матичних библиотека Србије, БИБЛИОНЕТ 2014, одржан је у Новом Саду на тему Дигиталне колекције у библиотекама Србије. Дигитална колекција Сомборске библиотеке представљена је презентацијом Дигитални...
Опширније
Победник конкурса Милан Ковачевић за рукопис романа СÂД
Опширније
Изашла је из штампе збирка песама Горана Сладића под називом Рећи ћу ти кад све ово прође.
Опширније

Лазина Е-читаоница

Уторак, 20.05.2014

Oтворена је нова Лазина Е-читаоница у згради Градске библиотеке Карло Бијелицки
Опширније
Са великом тугом и жаљењем примили смо вест о губитку великог човека, писца и нашег лауреата Саше Хаџи Танчића.
Опширније
Програмски садржајан, креативан и веома посећен четвртак у Сомборској библиотеци омогућили су истакнути писци, водитељи и учесници програма Гете Института.
Опширније
Издавачка делатност Градске библиотеке Карло Бијелицки у Сомбору назив је каталога издања Библиотеке који је ових дана изашао из штампе.
Опширније
Рубрике овог четвороброја за 2013. годину су: датум, реч, есеј, суочавање, споне, именик, чин, баштина, повод и вредновање.
Опширније
Промоција је одржана у суботу, 26. априла 2014. године, у 19 часова, у Великој сали здања Жупаније.
Опширније
Програм је одржан у четвртак 10. априла 2014. године, у 18 часова, у Свечаној сали Скупштине Града.
Опширније
Заштитник грађана Републике Србије расписује наградни конкурс за студенте и новинаре за најбоље есеје на тему права особа са инвалидитетом, припадника националних мањина, ЛГБТ особа, као и остваривања родне равноправности.
Опширније
У Сомбору је у петак, 28. марта 2014. године, одржана седница Скупштине Заједнице матичних библиотека Србије.
Опширније

ЊЕГОШ - ДАНАС

Среда, 02.04.2014

У уторак 25. марта 2014. године у Великој сали Скупштине Града Сомбора, Градска библиотека Карло Бијелицки, Удружење грађана Раванградско пролеће и Удружење чланова и пријатеља Матице српске организовали су књижевну...
Опширније
У здању Препарандије Педагошког факултета у Сомбору, у среду, 19. марта, одржана је трибина „Студентски плагијаризам и заштита академског интегритета“.
Опширније

БУЂЕЊЕ ПРОЛЕЋА

Среда, 02.04.2014

Светски дан поезије Градска библиотека Карло Бијелицки обележила је програмом Буђење пролећа.
Опширније
У уторак 11. марта у 19 часова у Сали Дечјег одељења Градске библиотеке Карло Бијелицки у Сомбору приређена је трибина под називом Психотерапија као феномен грчко-хришћанске традиције. На трибини је...
Опширније
Одржана трибина посвећена научнику, политичару и публицисти Драгољубу Јовановићу (1895-1977).
Опширније
У уторак 25.02.2014. године представници Градске библиотеке Карло Бијелицки, директор установе Владимир Јерковић, и руководилац центра за дигитализацију Дејан Подлипец, били су у радној, а узвратној посети Библиотеци Адие Ендре...
Опширније
У Градској библиотеци Карло Бијелицки на Главној улици, у Лазиној е-учионици на првом спрату у оквиру пројекта Баштина - по дужини и ширини УГ СО опен организује три трибине.
Опширније
На Дечјем одељењу Градске библиотеке Карло Бијелицки, у суботу 18. Јануара, одржана је радионица оригамија на којој су учесници учили да праве ждралове од папира.
Опширније