Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Светски дан менталног здравља

10. октобар се широм света обележава као СВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА.
Тим поводом, Центар за индивидуални развој и унапређење друштва - ПСИХОЗОН обележиће овај дан и у Сомбору, с обзиром да у фокусу свог рада има очување, заштиту и унапређење менталног здравља становништва,
 

Тога дана, ПСИХОЗОН ће организовати 2 догађаја:
 

- УЛИЧНА АКЦИЈА обележавања Светског дана менталног здравља
Време: 10-14h
Место: Трг Светог тројства - плато испред Градске куће

- предавање Душа мисли у сликама - проф. др Снежана Миленковић - председница Српског друштва за интегративну арт психотерапију
Време: 18h
Место: Градска библиотека Карло Бијелицки - сала Дечјег одељења
УЛАЗ СЛОБОДАН!

 

*Проф. др Снежана Миленковић је клинички психолог и психотерапеут, доктор медицинских наука, редовни професор на Одсеку за психологију Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду. Предаје Психотерапију (више психотерапијских предмета) и Психологију уметности. Такође, предаје Психологију стваралаштва на Академији уметности у Новом Саду.Као предавач учествовала је на бројним међународним и домаћим научним стручним скуповима. Аутор је књига "Вредности савремене психотерапије", "Психотерапија и духовност", „Душа мисли у сликама“, као и бројних научних радова објављених код нас и у иностранству. Значајно је њено залагање и рад на превенцији менталног здравља и промовисању позитивне психологије и психотерапије које су окренуте здрављу, расту и развоју личности.
Као психотерапеут заступа интегративни приступ човеку, те је током своје тридесетогодишње психотерапијске праксе развила посебан психотерапијски приступ - Интегративну арт психотерапију (http://www.iap.org.rs/), која интегрише различите психотерапијске правце, методе и технике (психоаналитичке, трансакционо-аналитичке, гешталтистичке, телесно-терапијске, когнитивно-бихејвиоралне, системске и креативно-артистичке, духовне итд.).Била је оснивач и дугогодишњи председник Савеза друштава психотерапеута Југославије (Србије) од 1997-2009. Након повлачења са те функције, изабрана је за почасну председницу Савеза.Била је национални делегат у Европском борду за психотерапију од 1997-2012.Оснивач је и председник и Српског друштва за интегративну арт психотерапију (од 1999-до данас).Члан је Европског борда за психотерапију (EAP), Научно-истраживачког комитета Европског удружења за психотерапију (SRC) и уређивачког одбора часописа Интернационални журнал за психотерапију (IJP).Носилац је Европског и Националног сертификата за психотерапију.
 

* * *
Догађаји се реализују у сарадњи Психозона са: Српским друштвом за интегративну арт психотерапију, Градском библиотеком "Карло Бијелицки" Сомбор, Каритас Србија, сомборским школама, Домом здравља Др Ђорђе Лазић, Подружницом психолога западнобачког округа/Друштво психолога Србије и другим сарадницима.

Извор: Центар за индивидуални развој и унапрежење друштва - ПСИХОЗОН