Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Сомборски књижевни фестивал

Сомборски књижевни фестивал покренут је 2016. године и одвија се у организацији Градске библиотеке „Kарло Бијелицки“ и уз подршку Града Сомбор, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, и Министарства културе и информисања Републике Србије. 
Фестивал је замишљен као дводневна манифестација током које ће се сомборској публици представити савремени токови домаће књижевности, домети писане речи, њен однос према свету, стварности, друштву и окружењу. Намера Фестивала је представљање актуелне књижевне продукције те су гости релевантна имена из домена поезије, прозе, издаваштва и критике – Бојан Kривокапић, Душан Вејновић, Данило Лучић и Бојан Васић – препозната од стране читалаца, критике и жирија најзначајнијих књижевних награда у земљи и иностранству. 

Уз овај примарни аспект Фестивала, шести пут одржан је и конкурс за другу књигу аутора млађих од 35 година који нуди решење за тзв. проблем друге књиге младих писаца. На конкурс је пристигло двадесет рукописа, а жири у саставу Тамара Бабић, Бранислав Живановић и Драган Бабић издвојио је рукопис збирке прича Сломљени триптих Страхиње Млађеновића. 

Овогодишње издање Сомборског књижевног фестивала биће одржано на Дечјем одељењу Градске библиотеке „Kарло Бијелицки“ , уз поштовање препоручених мера заштите и обавезно држање физичке дистанце свих присутних. 


Петак, 21. мај 2021.
18:00 – свечано отварање Фестивала и додела награде на Kонкурсу за другу аутора млађих од 35 година Страхињи Млађеновићу
18:15 – разговор и читање: Душан Вејновић, Бојан Kривокапић (разговор води Драган Бабић)

Субота, 22. мај 2021.
18:00 – разговор и читање: Данило Лучић, Бојан Васић (разговор води Тамара Бабић)

Целокупан програм Фестивала биће преношен и уживо на

Фејсбук страници Сомборског књижевног фестивала.

 

***

У случају лошег времена програм ће бити одржан у сали Дечјег одељења.

 

***

Поштована публико, најљубазније вас молимо да пре доласка на програм проверите да ли имате повишену температуру. Ако имате било какве симптоме, молимо вас да останете код куће. На уласку, молимо вас да пређете преко дезинфекционе баријере, те да дезинфикујете руке постављеним дезинфекционим средством. Ношење заштитних маски је обавезно за све посетиоце.

БРОЈ МЕСТА ЈЕ ОГРАНИЧЕН.

 

Пријавите се за обавештења о културним програмима и промоцијама