Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Седница Скупштине ЗМБС

На позив др Владимира Пиштала, управника Народне библиотеке Србије и председника УО Заједнице матичних библиотека Србије, у уторак, 21. фебруара, у Крушевцу је одржана седница Скупштине ЗМБС. Домаћин скупа била је Народна библиотека Крушевац, а ГБ „Карло Бијелицки“ представљали су Наташа Туркић, директорица и Дејан Подлипец, графички дизајнер.

Скуп који је одржан у просторијама Градске куће у Крушевцу, поздравили су заменик градоначелника Александар Јовановић и др Владимир Пиштало.

На дневном реду заседања биле су заступљене четири теме. О матичним функцијама у библиотечко - информационој делатности: остваривање, документовање и извештавање и обавезама библиотека те новинама у вези са тим, говорила је др Добрила Бегенишић из Народне библиотеке Србије.

Увођење у примену Директиве ЕУ о праву јавног позајмљивања у библиотекама, била је тема о којој је говорила  др Драгана Милуновић, заменица управника НБС.

На седници је информацију о концепцији стручно – научног скупа Библионет 2023. , који ће  у организацији Заједнице матичних библиотека и Градске библиотеке „Карло Бијелицки“  бити одржан у Сомбору, од 7. до 9. септембра, представила је Наташа Туркић, директорица библиотеке.

Избор нових чланова Надзорног одбора ЗМБ била је последња тачка дневног реда, а за члана новоизабраног трочланог НО, именована је Наташа Туркић, директорица ГБКБ из Сомбора.