Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Промоција књиге Реквијем за један дан

У организацији Градске библиотеке Карло Бијелицки у Сомбору,у среду, 7. јуна, одржана је промоција романа Лидије Ћирић Реквијем за један дан. 

Радња романа одвија се у једном дану, а Миливоје Млађеновић је на промоцији истако да оно што је специфично код романа јесу језичко стилска средства и црни хумор који су употребљени приликом писања. 

„Роман о шесточланој породици, пет сестара и мајка, које се након смрти оца, који је био алкохоличар, присећају догађаја из детињства. Поред свих ружних речи које међусобно једна другој упућују, види се љубав и колико једна другој помажу.“ рекла је на промоцији ауторка. 

На промоцији су поред ауторке и Миливоја Млађеновића, одломке романа читале студенткиње Педагошког факултета Јелена Шушкић и Сања Марјановић.  

Лидија Ћирић је рођена 12. маја 1974. године у Београду, члан је књижевног друштва Воводине, предузетник и мајка двоје деце. Аутор романа „Реквијем за један дан” Соларис Нови Сад, аутор је и збирке поезије „Кабаница за сузе”, Промпродукција Београд. Објављивала песме и приче у збиркама, зборницима и часописима. Најављује нову збирку прича на јесен.

 

http://www.mediaportal.rs/2017/05/13/rekvijem-za-jedan-dan/