Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Представљање романа Немој ме будити

У Градској библиотеци Карло Бијелицки представљен је роман Марка Томаша Немој ме будити (Лом, 2019), у среду, 5. фебруара, 2020. године, у 18 часова.

У програму су учествовали: Бранко Ћурчић, књижевни критичар и Марко Томаш, аутор, домаћин вечери: Наташа Туркић, директорица Градске библиотеке "Карло Бијелицки".

Медији: 

РТВ Среће - видео прилог

Портал Соинфо.орф: Марко Томаш: Живимо у свету велике самоће 

Галерија

„Немој ме будити“ је роман написан као бесконачни кошмарни дан у којему се не појављује свјетло Andie MacDowell, по многочему студија алкохолизма, успоредива и с филмом „Leaving Las Vegas“, потресан документ о разореној делиричној свијести која у тренуцима луцидности говори истине, да би их трен послије посрала и презрела и с лакоћом их се одрекла. Овај роман ће несумњиво постати култан и надгенерацијски.

Круно Локотар

“Немој ме будити” је (анти)роман у ком су распад наратора, али и распад приче која садржи трауме из прошлости и сурову корумпираност садашњости, метафора о распаду савременог друштва и савременог човека. Кроз свој препознатљиви стил – оштар и концизан, а дубоко лиричан и личан – Марко Томаш нас беспоштедно води кроз мрачно путешествије у ком су болесна равнодушност према постојању и панични страх од смрти у постојаном конфликту.

Румена Бужаровска