Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Од досељења до присаједињења - Прваци Срба у Војводини

Градска библиотека организује представљање монографије Мирослава Јаћимовића

Од досељења до присаједињења - Прваци Срба у Војводини

(Богуновић, 2018)

 

 

 Историја Срба у Војводини, као нераскидив део историје српског народа и државе Србије, оставила је дубок траг у прошлости и као таква дала је многобројне прваке који су обележили важан политички, војни и културни сегмент историје или епохе града, области, покрајине, земље и региона. Ти прваци обележили су један, можда кратак али изузетно битан, историјски период који је представљен у овој монографији кроз занимљив текст, фотографије и илустрације. Ови великани одабрани су како на основу значајног трага који су оставили, тако и због изузетне биографије и образовања, као и историјских дешавања чији су били савременици, учесници, а неретко и покретачи.

Извор: www.ikpbogunovic.rs

Монографија је објављена поводом стогодишњице од присаједињења територија данашње Војводине Србији.  Историчар Мирослав Јаћимовић, овом монографијом дао је свој мали али лични допринос обележавању овог веома значајног јубилеја.  

 

О књизи говоре: Миодраг Пушкар, представник издавачко-књижарског предузећа Богуновић из Новог Сада и Мирослав Јаћимовић, историчар, аутор монографије.

 

Уторак, 13. новембар 2018. године, 18 часова, сала Дечјег одељења Градске библиотеке.