Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Промоција књиге Облоге од мастила

Понедељак, 19. март 2018. године, у 18 сати

Сала Дечјег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ (Трг цара Лазара 3) 

Промоција књиге „Облоге од мастила” аутора Богдана Стевановића

Књига је збирка која садржи  87 прича распоређених у седам поглавља. Поред већине текстова са блога у њој се  налази и посебно поглавље Необјављене приче које садржи седам текстова који нису били објављени на блогу, већ су специјално написани за књигу.

Осим поглавља Огреботине, Љубав, Породица, Балкан, Депеше са Марса, Необјаваљене приче и Ум, у књизи се налазе и сви афоризми написани у протеклом периоду од десет година колико је ова књига и настајала.

БОГДАН СТЕВАНОВИЋ БЛОГДАН рођен је у Београду 17. децембра 1988. године. Завршио је Тринаесту београдску гимназију, а након тога је дипломирао на Географском факултету Универзитета у Београду на Одсеку за туризмологију. После основних студија похађао је мастер студије туристичког новинарства на Универзитету Аутонома у Барселони. Аутор је пројекта Свет доступан свима, основаног са циљем пружања информација о туристичким дестинацијама особама које користе инвалидска колица. Један је од оснивача хуманитарног покрета Покажи мало да ти је стало. Изабравши име Блогдан, од децембра 2014. године пише истоимени блог који је за две године окупио више од 100 хиљада пратилаца. Приче са блога преносили су водећи онлајн и штампани медији у земљи и региону. 

На промоцији учествују Богдан Стевановић, аутор књиге и Наташа Туркић, вд директора Градске библиотеке.