Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Књига недеље - коментари читалаца

Сезона сеобе на север - Тајиб Салих

Љубитељ сам читалачких излета у мени неистражене далеке светове писаца и њихове културе. За почетак – књига се чита у једном даху. Изванредно осмишљена прича. течан језик, етно мотиви и свакидашње голицаве теме, психологија појединца и друштвена (не)прихватљивост, родна нерадноправност...Протеже се историјски поглед на неоколонијализам у Африци, али тако да не оптерећује превише цео ток приче, већ се употпуњује. Прича чак није ни застарела, обзиром на време које описује. Догађа се чак и данас, пред нашим очима или чујемо о томе у вестима. А сезона сеоба на север је присутна и код нас...

                                                                                          Ивана Сузић, професор информатике

Гламур - Клино Т. Кастели, Стивен Гандл

За све ,,радозналце'' које интересује порекло и значење гламура препоручујем ову књигу. Написана су два основна дела. Први је порекло гламура а други је подела на осам врста гламура.

Сама реч гламур се обично доводи у везу са магијом и сматра се да поседује способност да опчини и заведе. Сазнајемо да корени гламура леже у XИX веку и да је најважнија одлика потрошачке културе. Аутори су проучавали и начин на који је језик визуелног завођења повезан са различитим друштвеним околностима и како се користи да подстакне завист и интересовање махом у комерцијалном окружењу.

С обзиром да смо опкољени пласирањем гламура преко ТВ-а и часописа, вреди прочитати да би боље схватили тај сјај (лажни) и бљештавило ''недостижних''.

                                                                                                    Гајић Небојша, пензионер

Сарајевски омнибус - Велибор Чолић

Једна поетска прича о људима и догађајима у Сарајеву и много даље и много шире, у простору и у времену.

О Јеврејима, Муслиманима, Католицима И Православцима...

О намераваном и случајном.

О стварном и имагинарном.

Задовољство читања!

( О чему год, није мучно. За разлику од много мучног у нашим стварним животима, сада и овде. И у ближој и даљој прошлости.)

                                                                                           Манда Пришинг, пензионер

Односи са јавношћу и комуникација у локалној управи и јавним службама- Џон Браун, Пет Годин, Венди Моран

odnosi s javnoscu knjiga nedelje

Свако друштво, организација или предузеће имају правила и односе које морају да успоставе и поштују како би функционисали. Основ свегатога, свакако, јесте комуникација.

Ова књига указује , пре свега, на изразити значај двосмерне комуникације управо у локалној самуправи и јавним службама и то не само како би се чуле потребе и ставови грађана, већ и како би се на исте одговорило.

Такође, ово је одличан водич кроз начине и могућности комуницирања, а све у циљу остваривања што веће ефикасности и бољих резултата који би довели до квалитетнијег живота у заједницама.

                                                                                              Јелена Вукелић, проф. филозофије

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/memcached.so' - /opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/memcached.so: undefined symbol: igbinary_serialize

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: