Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Kњижевно вече са Бранкицом Дамјановић

Књижевно вече са Бранкица Дамјановић одржано је у препуној сали Градске куће у Сомбору у петак, 5. октобра 2018. године.

Бранкица Дамјановић је радила на телевизији као новинар и водитељ, последњих неколико година посвећена је писању. Пред многобројном сомборском публиком говорила је о свом досадашњем књижевном раду и животним искуствима.  

http://www.biblioso.org.rs/public/uploads/vesti_2018/brankica_damjanovic_6.jpg

http://www.biblioso.org.rs/public/uploads/vesti_2018/brankica_damjanovic_1.jpg

http://www.biblioso.org.rs/public/uploads/vesti_2018/brankica_damjanovic_4.jpg

 

Бранкица Дамјановић

***

Сомбор, 5. октобар, 2018.

Велика сала Градске куће у Сомбору, синоћ, баш у ово доба, изгледала је овако. Читав дан сам тиха, да мишљу или речју не пореметим овај осећај захвалности, спокоја и љубави. Читам писма оних који су део свога времена (живота) уткали у ово вече које ћу само по добру памтити. Не без разлога, ДОБРО (ЈЕ) нас је и окупило. Хвала бескрајно свима који су дошли, хвала директорки бибилиотеке у Сомбору, Наташи Туркић, која је организовала промоцију мојих дела, хвала свима који су данас можда остали без ручка, јер сазнадох из једног од многобројних писама, које је потписала моја Сања Вујовић: "Цело преподне се чујем са пријатељима. Сви смо под утиском. Нико ручак није спремио. https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f51/1/16/1f603.png " Не мари. Глади има разних. И храна није само оно што на уста улази. Можда је, много пре, храна која нам је свима најпотребнија оно што чини да душа буде сита и мирна. Моја јесте. И захвална. До бескраја.

Извор: Бранкица Дамјановић, Facebook

Медији: Нови Радио Сомбор

Галерија