Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Књиге на адресу Геронтолошког центра

Библиотечка услуга ношења књига на кућну адрcу намењена особама старије животне доби, особама које су слабије покретне или непокретним лицима, почела је од јула месеца текуће године у градској Библиотеци.
Задатак нам је да унапредимо положај старијих - од активног старења у смислу учења и даљег наставка учешћа у животу до побољшања квалитета живота.
Сем ношења књига на кућну адресу грађана књиге ће се убудуће носити и у Геронтолошки центар Сомбор. 
У понедељак, 24. 07. 2017. године, у просторијама Геронтолошког центра Сомбор, библиотекарка Жана Гњатовић представила је модел ове библиотечке услуге корисницима установе. Са корисницима је вођен разговор које су то књиге које желе да им се донесу при следећем сусрету.
Ова група грађана  ће бити у потпуности ослобођена плаћања чланарине. На адресу Центра ће се одлазити два пута месечно, четвртком, враћале би се књиге и доносиле нове. Путем телефона или интернета корисници могу да поруче грађу коју желе да позајме, да провере да ли је поседујемо итд.

Информације о библиотечкој услузи Књиге на кућну адресу се могу добити сваког радног дана од 8:00 до 17:00 сати на Позајмном одељењу библиотеке (број телефона 025/451510). 
Контакт особа: Жана Гњатовић