Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Казивања о Сомбору у Србском дневнику

У уторак, 20. новембра, Градска библиотека „Карло Бијелицки“ организовала је представљање књиге „Казивања о Сомбору у Србском дневнику“ коју су приредиле проф. др Нада Тодоров и МА Данка Ивошевић.

Књигу су представили проф. др Нада Тодоров, ауторка, проф др Жељко Вучковић, рецензент и проф. др Миливоје Млађеновић,  домаћин вечери била је Наташа Туркић, вд. директора Библиотеке.

 

Проф. др Жељко Вучковић о књизи је рекао:

Међу дописницима Србског дневника налазили су се и дописници који су извештавали о актуелностима из Сомбора. Приређивачи ове књиге, проф. др Нада тодоров и Данка Ивошевић, уочиле су вредност управо ових чланака и одлучиле да прегледају комплетно издање Србског дневника које се чува у Библиотеци Матице српске. Тако је одабрана изванредно драгоцена грађа о Сомбору под насловом Казивања о Сомбору у Србском дневнику (1852-1864) која обухвата актуелности из друштвеног и политичког живота, рад Српске православне цркве, Препарандије, позоришни живот, опис прослава, итд.

Проф. др Миливоје Млађеновић рекао је да ова књига представља вредан прилог историји града Сомбора.

 

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/memcached.so' - /opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/memcached.so: undefined symbol: igbinary_serialize

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: