Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Језик, књижевност и игра

Међународна научна конференција под називом  Језик, књижевност и игра, одржана је по осми пут у петак, 24. маја, на Алфа БК Универзитету у Београду, на којој је Градска библиотека Карло Бијелицки  имала запажен наступ.

Одржано је  посебно предавање и промоција (електронског издања  у припреми)  књиге Елементарне игре мога краја, Бранислава Милинкова.  На почетку је присутнима  представљен рад наше библиотеке, у филму приређеном поводом овогодишњег јубилеја – 160 година постојања ГБКБ,  као и неколико наших последњих издања, али је главна тема била поменута књига.  Реч о књизи и предавање на тему Функције бројалица и разбрајалица у дечјим играма  приредиле су проф. др Нада Тодоров и Наташа Туркић, директорка ГБКБ , електронско издање приредио је Дејан Подлипец, а о књизи су на коференцији говориле проф. др  Нада Тодоров и Анђелија Пругинић, дипломирани библиотекар ГБКБ.

         

Књига Елементарне игре мога краја, Бранислава Милинкова, ускоро ће бити доступна и на сајту библиотеке Карло Бијелицки (www.biblioso.org.rs), у рубрици Е-књиге, у изворном  изгледу, а у припреми је и штампано издање.