Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Изложба - Рок музеј

Путујућа изложба рокенрола

У четвртак, 23. новембра, с почетком у 19 часова, у сали Дечјег одељења Градске библиотеке отворена је изложба под називом Рок музеј

Изложба са својим експонатима приказује период стварања rock and rolla  на овим просторима.   
На отварању изложбе наступили су Влада Џет Бенд, Бранко Марушић Чутура и  Неозбиљни песимисти. 

Сомборске новине - репортажа

“Идеја о основињу Рок Музеја у Србији постоји одавно. Након дужег времена, њену реализацију је покренула скупина ентузијаста која је оформила Институ за савремену музику, а чији је задатак да изгради први и једини рок музеј у Србији, тј. у региону. Након краћег времена, управљање Рок Музејом преузима тематски основано удружење са истим називом.

Организовање Рок Музеја није уопште једноставна ствар. Када кренете у реализацију једног таквог пројекта, без обзира на количину енергије и ентузијазма пријатеља окупљених око ове идеје, наилазите на разне проблеме, а највише административне. Сваки музеј, па и овај, мора имати своје седиште, своју сталну локацију на којој ће бити смештени и обезбеђени сви артефакти и публицистичка грађа. Место сталне поставке, која треба бити туристичка атракција овог града, ове земље и овог региона.

Тренутно, РОК МУЗЕЈ је путујућа поставка без своје сталне локације – некакви рок апатриди. Као својеврсни рок номади, није нам лако да стално тражимо простор за изложбе и селимо непроцењиву архивску и музејску рок грађу, те зато апелујемо на све који подржавају ову идеју и у могућности су, да нам помогну да дођемо до своје сталне локације – седишта. ” 

 

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/memcached.so' - /opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/memcached.so: undefined symbol: igbinary_serialize

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: