Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Грумен подно Проклетија

 Промоција нове књиге Борислава Kосановића Грумен подно Проклетија заказана је за четвртак, 17. јун 2021. године у 18 сати. Програм ће бити одржан у дворишту Дечјег одељења Градске библиотеке. 

"Страдање сваког појединца понаособ је нераскидиво везано за страдалаштво народа ком припада. Лутајући косовским земљама и метохијским небеским пространствима, наилазимо на многобројна сведочанства која указују на чупање из корена свега на шта се ослања наша историја, традиција, прошлост, али и будућност. Kосановић се вешто и храбро суочио са прећуткиваним и заташкиваним догађајима, уздизајући свој „грумен подно Проклетија“ у зид културе сећања и у вечну, увек неизвесну, борбу против заборава."

Ненад Милкић, књижевник

У програму учествују: Драгана Ђапић, Борислав Kосановић и Наташа Туркић. 

 

У случају лошег времена програм ће бити одржан у сали Дечјег одељења Градске библиотеке. 

***

Поштована публико, најљубазније вас молимо да пре доласка на програм проверите да ли имате повишену температуру. Ако имате било какве симптоме, молимо вас да останете код куће. На уласку, молимо вас да пређете преко дезинфекционе баријере, те да дезинфикујете руке постављеним дезинфекционим средством. Ношење заштитних маски је обавезно за све посетиоце.