Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Представљање наградног конкурса Европски дневник

Са циљем детаљнијег представљања позива, позивамо Вас, ученике и професоре да присуствујете промоцији наградног конкурса и информишете се о овогодишњим правилима, темама и категоријама. Промоција ће бити одржана у четвртак 8. фебруара у Градској библиотеци „Карло Бијелицки“ у Сомбору, у улици Трг Цара Лазара 3, од 15:30 до 16:30h.

Овогодишње теме конкурса се односе на: активно грађанство, здрав живот, превенцију насиља, паметно учење, зелене теме, одрживу економију, повезивање култура итд.

Желећи да средњошколци дају посебан допринос обележавању године културног наслеђа, Делегација Европске уније вас позива да своје радове припремите у оквиру специјалне категорије за 2018. годину, а то је: ГДЕ ПРОШЛОСТ СУСРЕЋЕ БУДУЋНОСТ – 2018. ГОДИНА ЕВРОПСКОГ КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА.

Награда је седмодневно путовање у једну или више држава ЕУ у мају 2018. године.

Публикацију „Европски дневник” можете преузети на сајту www.evropskidnevnik.rs. На овом сајту можете пронаћи више информација о самом конкурсу, као и Упутство за подношење радова на конкурс у ком су детаљније описане теме конкурса, категорије и улога ментора.

Пројекат „Доживи ЕУ“ има за циљ да информише и образује младе о развоју ЕУ, њеним вредностима, као и о могућим решењима на изазове са којима се сада Србија суочава у процесу приступања ЕУ.

Пројекат садржи две компоненте. Прва компонента је наградни конкурс за средњошколце „Европски дневник”, који покрива теме обрађене у публикацији „Европски дневник“.

Друга компонента се односи на студијска путовања за студенте и представнике академске и истраживачке заједнице.

Више о пројекту и актуелном конкурсу „Европски дневник“, можете погледати на сајту: www.evropskidnevnik.rs

Уколико имате неких питања, можете их послати имејлом на evropskidnevnik@euinfo.rs.