Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

ЕУтека - радионице на Дечјем одељењу

Дан Европе, 9. мај

На Дечјем одељењу градске библиотеке Карло Бијелички у Сомбору одржана је радионица у којој су учествовали  ученици ИВ-3 разреда Основне школе “Никола Вукићевић”, учитељица Стеванија Кеча. Циљ је био да се  да се деца школског узраста упознају са појмом Европске уније, њеним симболима, вредностима које заговара и могућностима које пружа  чланство у њој. Деца су направила презентацију којом су објаснила оно што су научила, два плаката, а одиграла су и онлине квиз да провере своје знање. Акценат је, такође био на заштити животне средине, колико је она важна и значајна, затим на могућностима слободног кретања, учења и усавршавања које ЕУ пружа.

 

Зелена недеља

“Не бацајте смеће, садите цвеће”, порука је деце из предшколске установе “Чигра” из Сомбора (васпитачица Весна Крстић), са радионице у оквиру пројекта ЕУтека.  Радионица је одржана на Дечјем одељење Градске библиотеке “Карло Бијелицки” у Сомбору.

Догађај је одржан у оквиру Зелене недеље ЕУ, како би деца била упозната са тим шта је екологија и колико је важно чувати природу, а самом поруком коју су креирали, подсетили смо и остале грађана колико је природа важна.