Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Електронска фискализација у библиотекама

У петак 4. марта 2022. године, у Новом Саду одржан је први Форум Библиотекарског друштва Србије у овој години, организован у сарадњи са Градском библиотеком у Новом Саду и Подружницом БДС за Јужно-бачки округ, уз подршку Народне библиотеке Србије и Новосадског сајма. Тема Форума била је "Електронска фискализација у библиотекама" и она је окупила бројне појединаце из великог броја библиотека свих типова.

Форум је одржан у оквиру манифестације Дани библиотека и библиотекара у Новом Саду, а окупљенима су се на почетку Форума обратили представница Новосадског сајма,  Александар Јокановић, директор Градске библиотеке у Новом Саду, др Драгана Милуновић, заменица управника Народне библиотеке Србије, др Богдан Трифуновић, председник БДС.

Иако је и даље доста тога нејасно у вези примене новог Закона о фискализацији, услед рока за припрему његове пуне примене који истиче 30. априла 2022, дискутанти су покушали да пруже што више практичних информација и конкретних одговора на постављена питања пре и током самог Форума.

Предсавници сомборске Библиотеке су били: Наташа Туркић, директор, Маја Цветићанин, шеф рачуноводства, Зорка Исаков, шеф матичне службе Библиотеке, и библиотекари: Наташа Плавшић, Жана Гњатовић, Јелена Бачи, Анђелија Пругинић и Горана Копоран.