Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Часопис за културу Домети 168-171

Часопис за културу Домети 
пролеће-лето-јесен-зима, 2017. година
четвороброј  168-171

Уређивање часописа потписују  Драган Бабић, Кајоко Јамасаки, Војислав Карановић, Чедомир Јаничић и Тамара Бабић као главни уредник Саша Радојчић. Рубрике овог четвороброја за 2017. године су Анкета, Реч, Споне, Есеј, Вредновања и Рељеф Раванграда.

У рубрици Анкета, часопис објављује анкету електронског часописа Serbica, који промовише српску књижевност у Француској. Анкета, која је имала за циљ да што богатије представи савремену српску књижевност, објављена је на француском језику у мају месецу прошле године.  У анкети су учествовали: Бојана Стојановић Пантовић, Ђорђе Деспић, Борис Лазић, Горан Коруновић, Зоран Ђерић, Стојан Ђорђић, Михајло Пантић, Јасмина Врбовац и Драган Бабић. 
Рубрика Реч доноси радове Слободана Тишме, Маше Сеничић, Луке Трипковића, Небојше Лапчевића, Маријане Јовелић,  Бранка Ћурчића, Дениса Чокића, Огњенке Лакићевић, Лидије Ћирић, Драгане Мокан и Александра Батинића. 
У рубрици Споне представљена је поезија Халине Паламарчук, украјинске песникиње, прозаисте и новинарке.  Предраг Чичовачки, аутор је текста Лаза Костић – полиглота, космополита, филозоф, објављеног у рубрици Есеј.
У рубрици Вредновања писали су Марко Паовица, Зоран М. Мандић, Нађа Бобичић и Радомир Дабетић. 
Рељеф Раванграда доноси приче Зденке Феђвер и текст Нека мени мене Јожефа Ј. Фекетеа о роману Пртине, Саша Радојчић писао је о сликама из циклуса Снови и сећања Небојше Васића. 
Издавање четвороброја часописа за културу Домети помогли су Град Сомбор и Секретаријат за културу и јавно информисање АП Војводине.