Градска библиотека "КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ", Краља Петра I 11, 25101 Сомбор, 025/431-011, 025/482-827

Представљен часопис Балканске вертикале

Балканске вертикале је регионални часопис за ангажовану књижевност који објављује Друштво књижевника Београда. Први број часописа је објављен у априлу 2016. године. Часопис излази три пута годишње.

 

Учествовали су:Добривоје Лазаревић, књижевник и карикатуриста, Жељко Канурић, песник и Срђан Симеунoвић Сендан, главни уредник часописа, песник и кантаутор.

Balkanske vertikale, biblioteka, sombor

 

Друштво Књижевника Београда је удружење које окупља књижевнике Београда, али и из других градова – наших, као и из региона. Основано је 2013. године и сада тренутно има око 100 чланова. У питању су најчешће, аутори који су чланови и Удружења књижевника Србије и других удружења у региону, што свакако није главни услов, већ пре свега квалитет њиховог стварања. ДКБ од самог почетка има своје књижевно гласило КЊИЖЕВНЕ ВЕРТИКАЛЕ, а од пре неколико месеци и БАЛКАНСКЕ ВЕРТИКАЛЕ, часопис за ангажовану књижевност у којем учествују аутори са целог Балкана. Ово је први број БАЛКАНСКИХ ВЕРТИКАЛА који је уредјивао Васа Радовановић, а од другог броја главни уредник ће бити Срђан Симеуновић Сендан.